SVETSNING SVETSVERKSTAD SKELLEFTEÅ - Skemek Mekaniska AB Skellefteå

 
mig

MIG/MAG Svetsning

GMAW, Gasskyddad Metallbågsvetsning (vilken också är känd som MIG- eller MAG-svetsning) där ljusbågen mellan trådelektrod och ett arbetsstycke skyddas av en ström av en inert eller aktiv gas. Metoden är användbar för de flesta material och tillsatsmaterial i form av tråd finns för ett stort område av metaller.

MIG-svetsning står för ”Metal Inert Gas” och MAG står för ”Metal Active Gas”. Svetselektroden tillför material till fogbildningen och förbrukas under svetsning. När elektroden smälter kan metallen från elektroden överföras till svetsfogen på två sätt.

MIG/MAG-svetsning är en snabb metod, som kräver ringa efterbearbetning, för att rensa bort stänk. Dock är metoden känslig för rost och orenheter, vilka orsakar porbildning i svetsen. Även luftdrag stör, vilket ofta gör metoden olämplig för utomhusarbeten.


 
tig

TIG Svetsning

TIG-svetsning ger i allmänhet mer kvalitativa svetsförband än MIG/MAG-svetsning. Svetsförbandet ser bättre ut och innehåller i allmänhet mindre defekter än förband som svetsats med MIG/MAG eller MMA (belagda elektroder), och kallflytningar av svetsmaterial är lätt att undvika. Den största nackdelen med TIG-svetsning är att metoden är förhållandevis långsam. Å andra sidan kräver TIG-svetsning väldigt lite efterarbete, vilket gör metoden lämplig för svetsare som kräver ett snyggt utseende, och/eller jämna övergångar mellan material och svets. Den förhållandevis låga produktiviteten gör att TIG-svetsning normalt inte används till svetsförband med godstjocklekar större än 5 mm ifall andra svetsmetoder duger kvalitetsmässigt.

Vi använder oss av TIG svetsning vid material som aluminium, kolstål, rostfritt och koppar.


 
svets

Svetsverkstad

I vår moderna svets- och smidesverkstad har vi utrustningen för att kunna utföra de flesta olika typer av arbeten – allt från små reparationer till stora stålkonstruktioner och byggnadssmide.

För industrier, byggföretag:

Alla har våra svetsare EN287 svetslicenser samt licens för heta arbeten. Vi uför monteringsarbeten och tar fram produkter från färdiga ritningar. Tillverkning och montering av stålkonstruktioner är de vanligaste uppdrag vi utför åt de större byggföretagen. Men vi åtar oss såklart andra arbeten – både mindre, enkla uppdrag och kompletta installationer. Så har du funderingar så kontakta oss så löser vi det åt dig!

Svetsreparationer:

Hos oss finns en hög kompetens inom svetsning och en mycket god materialkännedom. På uppdrag av industrier och byggföretag utför vi svetsreparationer av alla slag – om så önskas så kommer vi ut till er och reparerar på plats.

Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig på rätt sätt och till rätt pris.


KontaktAnvänd gärna vår formulär vid kontakt

Namn:*
E-post:*
Telefon:*
Företag:
Angående:
Meddelande:
Spamkontroll: